Massageterapi

Massage bildEn massage ges i första hand i friskvårdande syfte medan massageterapi är en behandling av sjukdom eller skada med hjälp av massage. Som Medicinsk massageterapeut behandlar man för att återställa den naturliga och smärtfria funktionen i rörelseapparaten. Man ger också råd om egenvård. 

Behandlingen kan vara effektiv mot olika typer av muskelvärk och stelhet, utstrålande smärta med muskulära spänningar som orsak (till exempel falsk ischias), smärttillstånd som kan misstas för musarm, brännande värk mellan skulderbladen och spänningshuvudvärk. Behandlingen kan även lindra vid akuta skador som ryggskott, nackspärr och whiplashskador eftersom trauman likt detta kan leda till triggerpunkter (små muskelknutor) och skapa onödig smärta.

Metoder och verktyg som används är beroende på vad man som kund söker för. Det kan vara till exempel rörelseanalys, massage, triggerpunktsbehandling, senfästespressur, fasciabehandling och muskeltöjningar. Rörelseanalys används främst då det är viktig att få en indikation om problemet sitter muskulärt eller inte.

Fokus är hela tiden på ett helheltsperspektiv så att det ska passa kundens förutsättningar. Medicinsk massageterapi (MMT) är mer inriktat på det sjuka i kroppen till skillnad från vanlig massage som mer syftar till att bibehålla det friska.

Om du är väldigt stressad och utmattad eller lider av smärttillstånd, som till exempel fibromyalgi, rekommenderas en mer avslappnande smärtlindringsmassage.

Vill du ha massage i friskvårdande eller avslappnande syfte finns det förutom klassisk massage, även SmärtlindringsmassageLymfflödesmassageHawaiimassage, Hot Stone massage, Taktil massage, Aromamassage och Koppningsmasage att välja på.

Jag har klippkort så passa på att använda din friskvådspeng!

Svårt att välja behandling? Inga problem! Boka bara en tid så går vi tillsammans igenom vad just du behöver. Den enda behandlingen som det måste aviseras om i förväg är Hot Stone massage eftersom de ska hinna bli varma till ditt besök 🙂

Det är lätt och enkelt att boka online

Varmt välkommen!

Förutom diverse vidareutbildingar har jag läst en ettårig utbildning till medicinsk massageterapeut på Varberg Campus YH-utbildning.

 

 

Lämna ett svar