Massageterapi

Massage bildEn massage ges i första hand i friskvårdande syfte medan massageterapi är en behandling av sjukdom eller skada med hjälp av massage. Som Medicinsk massageterapeut behandlar man för att återställa den naturliga och smärtfria funktionen i rörelseapparaten. Man ger också råd om egenvård. 

Behandlingen kan vara effektiv mot olika typer av muskelvärk och stelhet, utstrålande smärta med muskulära spänningar som orsak (till exempel falsk ischias), smärttillstånd som kan misstas för musarm, brännande värk mellan skulderbladen och spänningshuvudvärk. Behandlingen kan även lindra vid akuta skador som t ex ryggskott, nackspärr och whiplashskada eftersom trauman likt detta kan leda till triggerpunkter (små muskelknutor) och skapa onödig smärta.

Metoder och verktyg som används är beroende på vad man som kund söker för. Ibland kan det också behövas en rörelseanalys för att få en indikation om problemet sitter muskulärt eller inte.

Fokus är hela tiden på ett helheltsperspektiv så att det ska passa kundens förutsättningar. Medicinsk massageterapi (MMT) är mer inriktat på det sjuka i kroppen till skillnad från vanlig massage som mer syftar till att bibehålla det friska.

Om du är väldigt stressad och utmattad eller lider av smärttillstånd, som till exempel fibromyalgi, så anpassas behandlingen efter dina förutsättningar.

Jag kombinerer mina behandlingar med främst OrtoBioNomi men har även utbildat mig inom andra tekniker som t ex koppningsmassage, Lotorpsmetoden, Bowenterapi, Myofaciell release m.m.

Det är lätt och enkelt att boka online

Varmt välkommen!

Förutom diverse vidareutbildingar har jag läst en ettårig utbildning till medicinsk massageterapeut på Varberg Campus YH-utbildning.

Lämna ett svar