Medicinsk fotvård

Medicinsk fotvård och/eller medicinskt betingad fotvård är både förebyggande och behandlande om du har medicinska åkommor som  t ex diabetes, reumatism och psoriasis. Behandlingen kan också hjälpa dig med att förebygga och ge lindring vid olika besvär och sjukdomstillstånd i fot och underben med allt från nageltrång, liktorn, förhårdnader, kartnaglar samt få råd och behandling av vårtor, fot- och nagelsvamp m.m. Har du inga besvär med fötterna utan vill ha en behandling i friskvårdande syfte för att öka välbefinnandet så rekommenderas ”Friskvård fot & massage”.

Fötterna är den del av kroppen vi använder mest av alla våra mekaniska kroppsdelar och därför utsätts de för konstant belastning. Som ung har man oftast inte stora besvär men ju äldre vi blir desto mer förstår vi vikten av fötternas välbefinnande.

Våra fötter är den grund vi står på och deras välmående är väsentlig för hälsa. Om vi visar våra fötter omsorg, så belönar de oss med ett rörligare och friskare liv.

Jag är en professionell medicinsk fotterapeut med godkänd utbildning och
uppdaterar mig regelbundet med väl utvalda kurser samt har numera även en längre erfarenhet inom yrket. Min klinik i Hjärnarp håller standard enligt miljö- och hälsas riktlinjer gällande hygien.

Fötterna spelar stor roll för kontrollen av balans, kroppsställning och hur övriga delar av kroppen fungerar. Ändå är fötterna ofta en bortglömd och undervärderad del av vår kropp. Orsakerna till fotsmärtor är många och kan orsakas av skada, felställning, spänningar, överansträngning och olika sjukdomstillstånd.

En fotterapeut kan ge råd om skor och inlägg. Bara genom att studera skorna så kan man ofta se om man står eller går fel och vad det kanske beror på. Skorna trampas ut och mister formen. Sneda hälar och sulor med ojämnt slitage kan vara tecken på att någon snedställning finns på fötterna.

FotmassageBehandlingarna avslutas med en skön insmorning.

Alla har nytta av att unna sig en skön behandling!

Jag är undersköterska i botten samt har gått en YH- utbildning till medicinsk fotterapeut på 1,5 år. I utbildningen ingår förutom allt som har med fötter att göra även anatomi, fysiologi, farmakologi, sjukdomslära och biomekanik m.m. Vi fick också möjligheten till flera veckors givande praktik, både på sjukhusets diabetesmottagning och ortopedtekniska.

1 svar på ”Medicinsk fotvård

  1. Att få sina fötter omskötts av Marina Ahlm är en ”lyx” som alla borde unna sig.
    Mjukt och vant gjorde Marina mina fötter till fina sommarfötter. Och det bästa av allt var att för en liten slant extra kom hon hem till mig.
    Det är med glädje jag rekommenderar Marina till att bli er ”fotskötare”!!

Lämna ett svar